Prosjekt: Sy trekk til sofa

Da vi kjøpte oss ny sofa for snart tre år siden valgte vi en svart skinnsofa. Den har holdt seg veldig godt og har vært upåklagelig med tanke på kvalitet. Men. Rett etter vi valgte denne sofaen begynte jeg å interesere meg for interiør. Og sofaens stil står i sterk kontrast til vår stil. Derfor kamufleres sofaen vår med puter, pledd og lammeskinn ;o)

Min interesse for interiør utviklet seg gradvis etter at vi fikk vårt første barn. Når man går hjemme i mammapermisjon er det deilig å ha det koselig hjemme. Jeg tror at "bygge rede"-instinktet kom for fult under permisjonstiden.

Nå tenker dere kanskje at vi skal kjøpe ny sofa? Det skal vi ikke gjøre! Mannen i huset har ei kjempesnill mor som har tilbudt seg å sy sofatrekk til oss! Hurra! :-) Vi er utrolig heldige. Nå gjenstår det bare å finne det perfekte stoffet. Ved valg av stoff følger det mange kriterier:Stoffet må ha en lys farge (helst uten gulskjær), det må kunne vaskes, det må være mykt og det må være slitesterkt. Et spennede valg :o) Forhåpentligvis har vi en fin sofa i ny drakt til jul!

Har du noen tips til et flott stoff man kan sy sofatrekk av?


Sofaen vår i sin kamuflasjedrakt ;) I dag da vi var ute på søndagstur fant jeg forresten noe stort og flott i veikanten (igjen!). Bilder kommer så fort jeg får tid.


Klemmer fra Lite hi

Signatur


bilde bilde

8 kommentarer

Ser den.. Begynte også å brenne for interiør da jeg gikk hjemme i mammaperm. Hmm, det med stoff og slikt er jeg ikke noe god på, men sikker på du vil finne en fin løsning på det:) klem

ewymarie

14.10.2012 kl.21:16

Du vet du jeg har aldri tenkt på at du har kamuflert sofaen. Så den jobben er du tydeligvis svært flink til : )

Synes stoffprøvene virker lovende. Og høres jo enkelt ut å ta av trekkene og vaske de, noe som er pluss i et småbarns hjem : )

huset i Edels hage

14.10.2012 kl.21:18

Oioi, så spennende! Også sååå heldig du er som får slike tilbud!! Stoff og stil har masse fine stofftyper, så det er nok nok å velge i, kan jeg tenke meg!! Selv venter jeg på en stoffsofa som vi skal få som erstatning for en i skinn som hadde elendig kvalitet. Vi har byttet ut del etter del, og tilslutt sa de at vi skulle få ny istedet! Hurra!! Jeg har landet på en mørk grå siden det er i den de 4barna sitter og ser barnetv i, hehe :) Gleder meg til å se :) klem

ernashus

14.10.2012 kl.21:27

Svart skinnsofa er kanskje ikke det som passer best til den stilen du har, men jeg synes du har løst det problemet kjempefint slik som det er nå jeg. Puter, pledd og skinn, varmt og koselig. Problemet når en har barn er kanskje at slike løse ting ikke vil holde seg i ro, men det er bare sjarmerende.. :-)

ellenbeate

15.10.2012 kl.21:36

Så heldig du er som kjenner noen som kan sy noe slikt !! Forhør deg gjerne med en tekstilforhandler (stoff og stil på tiller?) og også lurkikk litt hos bohus/skeidar etc. De har gode stoff til sofaer med høy martindale (noe som er viktig). Les deg litt frem på internett også , for noen tekstiler "tåler" veske bedre enn andre. Jeg selv liker å bruke tekstiler fra Gabriel (www.gabriel.dk) når jeg jobber som interiørkonsulent. :)

LiteHi

15.10.2012 kl.22:10

ellenbeate:

Tusen takk for alle tipsene :D Dette ska jeg sjekke ut!!!

Ingerid

23.10.2012 kl.08:51

Hei...

Jeg har også kamuflert vår svarte skinnsofa slik som deg, ikke noen til å trekke den om...

Det jeg lurte på er det flotte bordet ditt. Hvor har du kjøpt det, og hvor langt er det?? Jeg har funnet et som likner som jeg har lyst på, men synes det er litt langt i forhold til sofaen...

LiteHi

23.10.2012 kl.16:38

Ingerid:

Hei Ingerid :o)

Salongbordet vårt har jeg kjøpt brukt på finn.no, og det er et rokokkobord. Orginalt var det brunt, men vi malte det og pusset det på grunn av riper. Det er ca 132 cm langt. Håper du blir fornøyd med bordet du har funnet og at det passer til sofaen din :o)

Skriv en ny kommentar


LiteHi

Hei og hopp! Velkommen til Lite hi. Håper du vil trives her. Kontakt: litehiblogg@gmail.com


er her inne å titter nå!

Stolt medlem av


bilde

Follow me

bilde


Barnerommet


bilde

Diverse


bilde

Kjøkkenet


bilde

Stue


bilde

Soverommet


bilde


Design av:

bilde

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
hits